Ինչու՞ է սպիտակում շոկոլադը
Դա որակազրկման ցուցանիշ չէ։ Եթե շոկոլադը թարմ է, բայց ենթարկվել է կտրուկ ջերմային տատանումների, ապա այն պատվում է սպիտակ ծածկույթով: Բնական կակաոյի յուղը դուրս է գալիս արտաքին շերտ, որի բացառումը հնարավոր է միայն շոկոլադի պահման ջերմային պայմաններն ապահովելու դեպքում: Սպիտակ ծածկույթի առաջացումն ազդում է բացառապես արտաքին տեսքի վրա՝ շոկոլադի համն ու որակը թողնելով անփոփոխ, բացառությամբ, եթե այն ենթարկվել է երկարաժամկետ ջերմային տատանումների և/կամ բավականին հնացել է: